LAYLA ZOE

Gemini Tour 2018

 

Füstös hangulatú blues dalok a Muzikumban!

Október 17-én elõször látogat hazánkba zenekarával a kiváló blues énekesnõ, Layla Zoe. A több mint egy évtizede aktív, gyakran Janis Joplinhoz hasonlított kanadai elõadó pályafutása során számos elismerést, többek között a 2016-os European Blues Awards “Legjobb Énekesnõ” címét is kiérdemelte. A Muzikumban tartandó koncertjén tizenharmadik stúdiólemezét, a Geminit mutatja majd be, egy - az albumhoz hasonlóan - két részre osztott mûsorral: az elsõ szakaszban akusztikus blues és folk dalokat, a másodikban pedig dögös blues-rock nótákat hallhatunk.

Adjatok Layla Zoénak egy színpadot, és õvarázslatos szeánszt idéz meg rajta. A koreografált fellépések és a félig géphangon megszólaló, „autotune-elõadók” világában Layla a régivonalas éneklést képviseli, megidézve a nagy elõdök, így Janis Joplin füstös, whisky-vel érlelt énekhangját.

A több mint egy évtizede aktív énekes és dalszerzõ a kanadai Vancouverbõl származik. Tehetsége gyermekkorától megmutatkozott, és nagy hatással volt rá édesapja blues lemezekbõl álló gyûjteménye: már tinédzser korában zenekarokban játszott és énekelt. Pár évvel késobb aztán önállósította magát, és Torontóba költözve adta ki elsõ szólólemezét: a Shades Of Blue 2006-ban jelent meg. Nem sokkal késõbb, egy finnországi dalszerzõ verseny megnyerésének köszönhetõen Európában is turnézhatott, ami igazán kinyitotta a világot számára: Layla a rá következõ öt évben négy nagylemezt adott ki, majd végül leszerzõdött a német gitáros, Henrik Freischlader kiadójához, a Cable Car Records-hoz. Itt készült el a 2013-as, Lily címû stúdiólemeze, amely kiemelkedõen sikeresnek bizonyult. Késõbb a német Ruf Recordsnál folytatta, ahol 2017-ben egy koncert DVD-je is megjelent, Songs From The Road címen.

Pár napja érkezett tizenharmadik lemezével Layla minden korábbinál komolyabb eredményt könyvelhet el, hiszen ezt az albumot saját kiadásban, közösségi támogatást igénybe véve készítette el: a kétlemezes kiadvány rögzítéséhez szükséges forrást részben a legnagyobb támogatásgyûjtõ oldalon, az indiegogo.com-on gyûjtötte össze.

Layla így mesélt döntése okairól: „Szerettem volna visszatérni egy egyszerûbb, tisztább munkamódszerhez a dalok írása és felvétele tekintetében. Anno az elsõ öt lemezemet is függetlenként készítettem el, és azt éreztem, hogy ismét kész vagyok arra, hogy magam adjam ki a következõ albumot, persze ezúttal már hasznosítva azokat az eszközöket és képességeket, melyekre az évek során szert tettem. A tervem az volt, hogy elkészítem azt a lemezt, amelyrõl évek óta álmodozom.”

Az így megszületett, címével az Ikrek csillagjegyre utaló Gemini egy duplalemezes kiadvány, melynek Fragile címû részén akusztikus, a Courage részben pedig elektromos hangszerekkel felvett dalok szerepelnek. A lemezen található Weakness címu tételt itt hallgathatjuk meg: https://youtu.be/hmeeCGWEcKI

Az album dalait bemutató turné október 17-én érkezik Budapestre, és a tervek szerint a Muzikumban is két felvonásban hallhatjuk majd az új anyagot: Layla és zenekara az elsõ részben az akusztikus, a másodikban pedig a vadabb blues dalokat sorakoztatja fel, méghozzá azzal a szenvedéllyel, ami mindig is jellemzõ volt rá. „Számomra nincs annál nagyobb öröm, mint színpadra állni a zenekarommal, és a zenén keresztül kiönteni a szívem a hallgatóság felé. Szeretek dalokat írni és stúdiózni is, de az élõ koncertek élménye az igazi hajtóerõ számomra, amiért igazán szeretem ezt a foglalkozást.”

 

Jegyek elõvételben kaphatók a TIXA.HU online rendszerében és szeptember 1-tõl személyesen a helyszínen is. Elõvételben 2.900, a koncert napján 3.500 Ft-os áron. További részletek a koncert Facebook oldalán.

Ülõhelyekre is válthattok belépõket (4.000 Ft), kizárólag elõvételben!

...illetve külön regisztrációval a színes, nyomdai jegyek is megvásárolhatók ülõhelyekre: 70/372-1006 vagy info@lots-music.com

Jegyek a Muzikum Klubban: szeptember 1-tõl kaphatók a helyszínen is - hétköznapokon 15–21 óráig, szombaton 17–21 óráig, fizetés kizárólag készpénzzel. A koncert napján pedig 19 órától lehet majd jegyeket váltani a Muzikumban.

 

Kapunyitás: 19:00 // Kezdés: 20:30

 

 

 


Kapcsolatfelvétel:
LOTS MUSIC - Csillag Zoltán // info@lots-music.com // +36-70-372-1006

LAYLA ZOE
Gemini Tour 2018

A koncert Facebook oldala
2018. OKTÓBER 17.
szerda, 20:30
MUZIKUM KLUB
Budapest
A koncert Facebook oldala
KEZDÉS - 20:30
kapunyitás - 19:00

BELÉPÕ: 3.500 Ft
elõvét: 2.900 - 4.000 Ft

Online jegyvásárlás

 

LIMITÁLT NYOMDAI BELÉPÕK ELÕRENDELHETÕK!

 

Igényelhetõ/foglalható az
info@lots-music.com címen, valamint a 70/372-1006-os telefonszámon. Helyszíni átvétel!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Partnereink:

© 2018 LOTS MUSIC

A mûsorváltozás jogát fenntartjuk! // Kapcsolat: info@lots-music.com